Rambla Principal nº 10 bis, 1º 3ª, Vilanova i la Geltrú

Endodòncia

Quan el nervi d’una dent està inflamat o presenta infecció serà necessari realitzar una endodòncia (hi ha qui li anomena col·loquialment “matar el nervi”).

Els símptomes que poden indicar la seva necessitat poden ser sensibilitat al fred o a la calor o dolor espontani  a la masticació. També pot indicar que el nervi està afectat canvis de color de la dent, o presència d’abscessos, flegmons o fístules .

Aquesta situació sol ser conseqüència de la presència d’una càries que ha arribat al nervi, però també pot ser causada per un traumatisme, un excessiu desgast de les dents o altres factors.

L’endodòncia és el tractament dental d’elecció en aquests casos i consisteix en l’eliminació del teixit polpar i dels bacteris que hi hagi dins de la dent, seguida del farciment d’aquest espai amb un material inorgànic, per aconseguir un segellat hermètic.

Aquest tractament ho realitzem normalment en una sola sessió i no produeix dolor gràcies a que utilitzem les tècniques, materials i instruments d’última generació per aconseguir els millors resultats, en alguns casos pot requerir la presa d’antiinflamatoris els dies següents, depenent de la situació inicial.

El tractament estarà completat quan es reconstrueixi la dent, que depenent del grau de destrucció que presentava abans pot precisar des d’una obturació simple a una funda.

endodoncia
Desplaçat dalt de tot